Communicatiemaker Anke Bosch

Op vrijdag, 20 september 2013. In Over ons

Anke Bosch groot

Mijn passie voor pure producten
Mijn passie voor pure producten begon ruim 10 jaar geleden. Waar anderen met veel genot een hamburger van de McDonald’s wegwerkten, kon ik maar niet begrijpen dat je niet eens weet wat je precies eet. Toen ik me bedacht dat wat een varken allemaal eet ook in het vlees terechtkomt, besloot ik geen varkensvlees meer te eten. Om nog maar te zwijgen over hoe de beesten gehouden worden. Stress gaat bij mij in mijn spieren zitten. Ik vond het een vreemd idee om ‘stress’ te eten...

Tijdens een vakantie in Italië maakte ik kennis met de Italiaanse keuken. Ik genoot van verse en pure lekkernijen onder het genot van een wijntje dat rechtstreeks van de wijngaard om de hoek kwam. Vanaf toen wist ik het zeker: ik ga bewuster eten en stop met het eten van vlees. Als destijds het biologische vlees makkelijker verkrijgbaar was geweest, dan had ik nu misschien nog wel vlees gegeten. Gelukkig is daar de afgelopen jaren al veel winst behaald.

Vol goede moed besloot ik een eigen groente- en kruidentuin te beginnen. Ik probeerde de gedachte aan de katten (en hun plas) die er in mijn buurt liepen zoveel mogelijk te negeren. De eerste zeer goed gewassen sla en wortels uit mijn eigen tuin waren zo puur en vol smaak. Er ging een wereld voor me open. Helaas bleek ik geen groene vingers te hebben en mijn eigen gekweekte pompoenen verwoeste al snel de rest van mijn groente en kruiden.

Maar gelukkig zijn er heel veel Goede Boeren waardoor ik kan genieten van nog lekkerdere wortels, sla, pompoen en heerlijke verse geitenkaas (mijn favoriet). Met Ik Boer Goed laten we de passie en vakkundigheid van deze Goede Boeren echt zien en we brengen het productieproces in beeld. Dat maakt je meer bewust en dat vind ik mooi. Ik hoop dat we met Ik Boer Goed meer mensen stimuleren na te denken over wat zij eten en dat we helpen de wereld een klein beetje beter te maken. En volgens mij is die wereld al een heel eind op de goede weg!

Wat doet Anke naast Ik Boer Goed?
Ik geef advies op het gebied van interne en externe communicatie en ik kan onder andere ingehuurd worden bij positioneringsvraagstukken, conceptontwikkeling, begeleiding van tijdelijke projecten en het onwikkelen van communicatiemiddelen in de breedste zin.

Ga naar de website van Anke.