gaitenmarietje-biosoap-ikboergoed

Bio-soap
Gait Jan de Groenteman

Gait Jan de Groentenman is puur natuur, 100% biologisch en één brok kennis en ervaring.

Reden genoeg voor René Eíjsink om hem en zijn vrouw Marietje een jaar lang te volgen met de camera. Elke vrijdag presenteren we een nieuwe aflevering van onze bio-soap.

100% biologisch!

IJsheiligen

Bio-soap op Friday, 16 May 2014.

Van 11 tot 15 mei is het ijsheiligen en de kans op nachtvorst groot. Gait Jan en Marietje leggen uit waarom en geven de weersvoorspelling voor aankomend weekend! 

Asperge-blues

Bio-soap op Friday, 09 May 2014.

Marietje is niet tevreden over de kwantiteit van de asperge-oogst, maar zeer te spreken over de kwaliteit. Ze zijn lekkerder dan vorig jaar!

de Swarte fietser

Bio-soap op Friday, 02 May 2014.

Gait Jan kweekt speciaal voor restaurant de Swarte Ruijter diverse kruiden en gewassen. En de chef-kok komt zo nu en dan langs om te kijken hoe de producten ervoor staan.

De kunst van het zaaien

Bio-soap op Friday, 25 April 2014.

Marietje heeft een nieuwe vlag opgehangen die speciaal voor de Oranjevereniging in Bathmen gemaakt is. En Gait Jan gaat rustig verder met het handmatig zaaien van de diverse koolsoorten.

Kromme kont

Bio-soap op Friday, 18 April 2014.

Gait Jan en Marietje hopen dat de laatste nachtvorst is geweest en planten nu de eerste koolplantjes in de groentetuin. Voor Marietje betekent dit goed gooien, voor Gait Jan vooral veel bukwerk.

Oude planten

Bio-soap op Friday, 11 April 2014.

De eerste asperges zijn weer te koop op het platteland, maar Gait Jan moet nog een week wachten voordat de oogst kan gaan beginnen.

Neus stoten

Bio-soap op Friday, 04 April 2014.

Gait Jan heeft de omheining van de groentetuin klaar en dat is maar goed ook want de eerste groentes staan alweer boven de grond. En voor gaas-kruipende konijnen en hongerige reeën heeft Gait Jan een verassing in petto.

Grote poters

Bio-soap op Friday, 28 March 2014.

Het snoeiwerk bij de blauwe bes is klaar en de volgende grote klus voor Gait Jan zal het poten van de aardappels zijn. De voorraad pootaardappels staat al klaar, met hier en daar wat talkpoeder...

Snoei veroorzaakt groei

Bio-soap op Friday, 21 March 2014.

Voor Gait Jan staat vandaag het snoeien van de blauwe besstruiken op het programma. En dat is een klus waarbij kennis van de natuur en kijk op het weer goed van pas komen.

Bariton

Bio-soap op Friday, 14 March 2014.

Gait Jan zet samen met zijn stagiare de laatste witlofpennen in de oogstbakken. En zaterdag moet onze biologische boer optreden met de plaatselijke fanfare. Dus zal er ook tijdens de pauze gerepeteerd moeten worden.

<<  1 [23 4 5 6  >>