gaitenmarietje-biosoap-ikboergoed

Bio-soap
Gait Jan de Groenteman

Gait Jan de Groentenman is puur natuur, 100% biologisch en één brok kennis en ervaring.

Reden genoeg voor René Eíjsink om hem en zijn vrouw Marietje een jaar lang te volgen met de camera. Elke vrijdag presenteren we een nieuwe aflevering van onze bio-soap.

100% biologisch!

Nie normaal, echt nie

Bio-soap op Friday, 07 March 2014.

Gait Jan maakt optimaal gebruik van het mooie weer om de mais te verwijderen die hij vorig jaar niet kon oogsten omdat het land te nat was. En Marietje blijft zich verbazen over de natuur in deze vroege lente.

Nostalgie

Bio-soap op Friday, 28 February 2014.

Gait Jan en Marietje zijn afgelopen week aan het opruimen geslagen en hebben veel 'oude troep' naar de vuilnisbelt gebracht. Maar enkele voorwerpen mogen blijven als herinnering.

Kiemremmers

Bio-soap op Friday, 21 February 2014.

Terwijl Gait Jan weer druk in het bos aan het houtzagen is, maakt Marietje een grote bestelling aardappels klaar. Ook in voorraad-kelder zie je dat het een zachte winter is.

De vos is de klos

Bio-soap op Friday, 14 February 2014.

Het afgelopen jaar is Gait Jan flink op jacht geweest naar de vos die verantwoordelijk is voor het verdwijnen van de vogels in de wei en parelhoenders uit de ren. Maar ondanks het jachtresultaat blijft de vos in de buurt.

Te warm voor stamppot

Bio-soap op Friday, 07 February 2014.

Het is een goed boerenkooljaar qua oogst maar door de zachte winter blijft de verkoop achter. Maar Marietje hoopt nog een beetje op een korte koude winterperiode: het echte stamppotweer.

Bomen & bommen (50ste aflevering)

Bio-soap op Friday, 31 January 2014.

Op het land ligt het werk voor Gait Jan nu vrijwel stil. Dus is de wintertijd erg geschikt voor natuuronderhoud in het bos achter de boerderij. Een bos met een verhaal...

Niet voor bruine bonen

Bio-soap op Friday, 24 January 2014.

De bruine bonen-planten zijn in de afgelopen maanden gedroogd en de boontjes kunnen nu gedopt worden. Met de hand natuurlijk.

Boomblessen

Bio-soap op Friday, 10 January 2014.

De houtwallen (singels) rondom de akkers moeten opgeschoond worden en daarom pakt Gait Jan de spuitbus erbij...het boomblessen kan beginnen!

Het jaar 2013

Bio-soap op Friday, 03 January 2014.

Gait Jan en Marietje kijken kort maar krachtig terug op 2013 en maken voorzichtig plannen voor het nieuwe jaar. Met een wens van Marietje voor alle kijkers!

Lange Jan

Bio-soap op Friday, 27 December 2013.

Schorseneren is niet voor iedereen een vergeten groente, maar blijft wel lastig om te oogsten. Ook voor onze Gait Jan.

<<  1 2 [34 5 6 7  >>