gaitenmarietje-biosoap-ikboergoed

Bio-soap
Gait Jan de Groenteman

Gait Jan de Groentenman is puur natuur, 100% biologisch en één brok kennis en ervaring.

Reden genoeg voor René Eíjsink om hem en zijn vrouw Marietje een jaar lang te volgen met de camera. Elke vrijdag presenteren we een nieuwe aflevering van onze bio-soap.

100% biologisch!

Onder het Maaiveld

Bio-soap op Friday, 20 December 2013.

Marietje toont vol trots de wintervoorraad eigen biologische groenten, verborgen onder het zand in de aardappelkelder.

Winterkost

Bio-soap op Friday, 13 December 2013.

Marietje verheugt zich op de eerste eigen witlof van dit seizoen. En met de verkoop van soeperwten en bruine bonen gaat het ook erg goed. Daar kun je heerlijke ouderwetse soep van maken. Natuurlijk met een stukje everzwijn erbij...

Land vol lof

Bio-soap op Friday, 06 December 2013.

Witlof is een van de meest bewerkelijke groenten die Gait Jan biologisch verbouwd. Nu worden de wortelpennen geoogst en over 1,5 maand kan er dan eindelijk witlof op het bord komen.

Muizen aan de wortel

Bio-soap op Friday, 29 November 2013.

Gait Jan legt een wintervoorraad aan van ondermeer bieten, wortelen, witlof en wortelpeterselie. Maar ook de natuur is daar druk mee...

Uit de grond & uit de kroeg

Bio-soap op Friday, 22 November 2013.

Via de fax komt er bij Gait Jan en Marietje regelmatig een bestelling binnen van een winkel of restaurant. Vandaag moet er ondermeer een flinke partij bieten geoogst worden. Dat is voor onze biologische boer geen werk, maar therapie...

Appels & een beetje peren

Bio-soap op Friday, 15 November 2013.

2013 was een goed appeljaar dus de oogst voor de biologische appelsap is goed. Maar zo nu en dan moet er volgens Marietje een peertje bij....

Mais & vos

Bio-soap op Friday, 08 November 2013.

Gait Jan is als biologische boer altijd op zoek naar de juiste natuurlijke balans in en rondom zijn bedrijf. Tijdens het oogsten van de biologische mais staat een groep jagers klaar voor ongedierte-bestrijding. Is de vos de klos?

Een sprattig product

Bio-soap op Friday, 01 November 2013.

Wortelpeterselie en pastinaak lijken qua vorm en kleur best veel op elkaar. Maar vooral wortelpeterselie kan door omstandigheden vergroeien tot een sprattig product. Gait Jan geeft tekst en uitleg.

Volle diepvries

Bio-soap op Friday, 25 October 2013.

Gait Jan heeft weer 3 van zijn 'tamme' everzwijnen naar de slager gebracht zodat de diepvries voor de komende wintermaanden weer gevuld is met puur biologisch vlees.

Boterboontjes & neusrot

Bio-soap op Friday, 18 October 2013.

Het was een mooie zomer maar dat pakt niet voor alle biologische groenten goed uit.Gait Jan en Marietje bekijken de uien en boontjes stuk voor stuk of ze geschikt zijn voor de verkoop.

<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>