gaitenmarietje-biosoap-ikboergoed

Bio-soap
Gait Jan de Groenteman

Gait Jan de Groentenman is puur natuur, 100% biologisch en één brok kennis en ervaring.

Reden genoeg voor René Eíjsink om hem en zijn vrouw Marietje een jaar lang te volgen met de camera. Elke vrijdag presenteren we een nieuwe aflevering van onze bio-soap.

100% biologisch!

Hout te koop

Bio-soap op Friday, 11 October 2013.

De winter staat weer voor de deur en dat betekent ook dat het goed gaat met de verkoop van hout voor de open haard. Werk aan de winkel!

Scherp Spul

Bio-soap op Friday, 04 October 2013.

De oogst levert niet alleen mooie dingen op in Lettele: de Eigenheimers zitten vol 'krengen'. Maar de wilde varkens lusten ze rauw! Verder presenteert Gait Jan wederom een vergeten groente: rammenas. En da's een pittige knol...

Retourtje Brummen

Bio-soap op Friday, 27 September 2013.

Iedere vrijdag rijdt Marietje vanaf Lettele naar Brummen om daar eigen producten te leveren en om biologische groente en fruit te halen voor de boerderijwinkel. Muziekje erbij en karren maar....

Stengelui & Bisschopsmuts

Bio-soap op Friday, 20 September 2013.

Het regent ook in Lettele deze week regelmatig en Gait Jan en Marietje gebruiken die tijd om de geoogste biologische groente klaar te maken voor de verkoop.

Brödekes

Bio-soap op Friday, 13 September 2013.

Gait Jan en Marietje oogsten hun biologische aardappelen. Vooral de kleintjes zijn favoriet!

De uitvinder

Bio-soap op Friday, 06 September 2013.

Het graan is van het land maar nog te vochtig om te verkopen, dus droogt Gait Jan de opbrengst met een zelf bedacht ventilatie-systeem.

Lang leve de groei

Bio-soap op Friday, 30 August 2013.

Het is tot nu toe een erg mooie en groeizame zomer geweest en het oogsten is alleen bij te houden door hard te werken. Snijbonen en komkommers, ze groeien als kool(-raab)! En dat is goed voor mens en dier.

De combine

Bio-soap op Friday, 23 August 2013.

Er dreigen buien en de gerst moet snel van het land. Maar Gait Jan moet wachten op de combine die met pech onderweg stil staat.

Dikke koolrabi

Bio-soap op Friday, 16 August 2013.

Er komen bij Gait Jan en Marietje regelmatig bestellingen binnen van restaurants die graag met pure seizoensproducten werken. Vandaag moet er koolrabi geleverd worden...

Nieuwe piepers

Bio-soap op Friday, 09 August 2013.

De eerste aardappels worden door Gait Jan met de hand gerooid voor de verkoop in zijn boerderij-winkel. Een mooi biologisch gewas dat meer in zich heeft dan de meeste mensen denken...

<<  1 2 3 4 [56 7 8  >>