Dansen met gehoornde dames

Op donderdag, 13 februari 2014. In BioBeurzen

Tijdens de BioVak 2014 werd de documentaire Dansen met gehoornde dames vertoond. Wij wilden daar meer over weten en brachten een bezoek aan Onno Gerritse en Jan Dirk van de Voort.

Filmmaker Onno Gerritse volgde met zijn camera de zoektocht van de biologische kaasboer Jan Dirk van de Voort en zijn vrouw Irene naar de mogelijkheden om zonder antibioticum gezonde koeien te houden. 

Het resultaat:
Een indringend portret van een boerenstel dat het verschil maakt in een wereld die overgenomen is door geld, regels en procedures.

Toen Jan Dirk en Irene van de Voort stopten met het toedienen van antibiotica, was dat het begin van een lange zoektocht. Een zoektocht naar iets waarvan ze niet wisten wat dat iets was. Ze wisten alleen dat alles anders moest. De koeien kregen geen inentingen meer, maar wel hun hoorns terug. De melk veranderde, de kaas veranderde en de mensen veranderden.

In 2009 kreeg ik het idee om een film te maken over de filosofie achter de Remeker kaas.
"Dit bijzondere verhaal moest de wereld horen", was mijn mening. Maar de omroepen deelden die visie niet en deden het af als "een ode aan holistisch boeren". Het heeft mijn enthousiasme niet getemperd, want is dat juist niet waar nu behoefte aan is? Ik besloot de film helemaal alleen te gaan maken zonder financiële middelen. De film is nu eindelijk klaar. De wereld kan hem zien.
Onno Gerritse, Filmmaker

Dinsdag 25/2 Bergen NH om 20.00 uur
Adriaan Roland Holstschool, Loudelsweg 38
Reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 0345 575154

Zaterdag 8/3 Zeist om 11.45 uur
BD Imkerdag Zeister Vrije School, Socrateslaan 22

Zondag 16/3 Deventer om 14.00 uur
Slow Food Filmfestival, Filmhuis de Keizer, Keizerstraat 78, Deventer