Attentie
  • Cache not writable please update the file permissions! (geocode_cache)

De Stek

Op donderdag, 04 september 2014. In Boer in Beeld

In Lelystad op een prachtige zavel grond bevindt zich het biologisch dynamische tuinbouw bedrijf van Renee Hoekendijk en Piet van Sabben. Samen met medewerkers, Wwoofers en vrijwilligers wordt er een verscheidenheid aan groenten en kleinfruit geteeld.

In 1993, 20 jaar geleden, is Piet begonnen met het bedrijf De Stek. De productie is geconcentreed in de zomer, zomergroente en kleinfruit. De Stek, 3,5 hectare groot, streeft er naar een continu aanbod te hebben van producten. Groenten die kort houdbaar zijn worden veel geteeld. Stukje voor stukje wordt er gezaaid op geplant, hierdoor is het mogelijk steeds te blijven oogsten van hetzelfde gewas. Dit betekent dat er kleinschalig gewerkt wordt en er relatief veel hand werk aan te pas komt. IJsbergsla, eikebladsla en Lelystadse Batavia sla wordt 's-ochtends geoogst en een paar uur later ligt het al bij de klant. Verser kan het niet!

De tien hoofdgewassen: verschillende soorten sla, bospeen, spitskool, courgette, kruiden en andere soorten worden veel verbouwd. Daarnaast kleinfruit zoals rode bessen, kersen, pruimen, frambozen, kruisbessen, en ook bij voorbeeld lampionbes. Aardbeien en rode bessen, mogen mensen zelf komen plukken, in juni en juli.

Het meeste gaat direct naar de groothandel die aan natuurvoedingswinkels levert. Verder is de verkoop aan huis voor ons belangrijk. BioRomeo haalt producten bij De Stek voor verkoop op de verschillende markten of voor de voedselcollectieven.

Adres:
Jupiterweg 12
8211 AW Lelystad

Openingstijden winkel:
Op zaterdag van 10 tot 13 uur en op woensdag van 15 tot 18 uur.