Kathelijne's Catering: Drama-Katies

Op Monday, 14 April 2014. In Recepten

Kathelijne van Beek verzorgt biologische catering op aanvraag. Voor deze opname heeft ze een eigen draai gegeven aan een Deens recept en maakt ze Drama-Katjes.

Met dank aan: Mhartiste (locatie) en Dina Drinks Tea (muziek).

Wil je de Drama Katjes van Kathelijne ook maken?

Hier het recept!

Wat heb je nodig?

Bodem
125 gram boter, 187 gram, palmsuiker, 187 gram rijststroop, 4 eieren, 375 gram zelfrijzend bakmeel, 200 ml melk, 1 thee lepel vanille rasp(van een vanille peul) en een snufje zout.

Bovenlaag
200 gram boter, 175 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker, 175 gram rijststroop, 200 gram gemalen kokos, eventueel 100 ml melk, 1 thee lepel vanille rasp(van een vanille peul) en een snufje zout.

Zo maak je het

Bodem
Smelt de boter in een pannetje. Meng de palmsuiker en rijststroop met de eieren goed door elkaar. Voeg de iets afgekoelde, gesmolten boter erdoor. Zeef het bakmeel met vanille, zout en voeg toe samen met de melk. Mix het geheel tot een luchtig beslag. Vul een ingevette of van bakpapier voorziene bakplaat met dit mengsel en bak in ongeveer 20 minuten (175 graden hete lucht) gaar.

Maak ondertussen de bovenlaag
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de palmsuiker en rijststroop toe en vervolgens de melk (de melk er naar dikte in doen, niet te veel anders wordt het te vochtig), de kokos, vanille en zout. Zodra de onderlaag gaar is, het mengsel er met een spatel over heen smeren en nog 5 minuten terug hoog in de oven met alleen bovenwarmte. Hier moet je heel goed bij blijven anders verbrand het.

Daarna eerst af laten koelen, kantrechten (lekker snoepen!) en in mooie parten snijden.