Vrouw & VarkenIBG intro 2014 Vrouw  varkens

In de serie Vrouw & Varken presenteren wij opmerkelijke vrouwen die een speciale band hebben met hun varkens. Verhalen met passie!

De Groen Varkens (deel 1)

Vrouw & Varken op dinsdag, 20 juni 2017.

Aflevering 15

Anita Marskamp houdt bij haar huis in Loon (Assen) vier varkens. Op afspraak kun je ze komen knuffelen of zelfs mee wandelen in het bos. Anita is erg dol op haar varkens. Maar ze is ook gek op varkensvlees. Dus.....

Dierenarts Karin van Heuven-van Kats

Vrouw & Varken op zondag, 03 augustus 2014.

Aflevering 14

Karin rijdt vrijwel dagelijks haar rondes langs boerenbedrijven in de omgeving van Deventer. IkBoerGoed volgt haar tijdens de maandelijkse controle bij een biologisch varkensbedrijf.

Mangalitza naar slagerij (deel 2)

Vrouw & Varken op vrijdag, 11 juli 2014.

Aflevering 13

In deze aflevering wordt het karkas door Herman ter Weele en Marco Peerdeman (slager Jamie Oliver) onder handen genomen waarbij enkele verschillen tussen de Nederlandse en Engelse manier van vleesverwerken duidelijk wordt gemaakt.

Mangalitza naar slagerij (deel 1)

Vrouw & Varken op donderdag, 10 juli 2014.

Aflevering 12

Mangalitza-fokker Barbara heeft één van haar varkens naar de slager in Oene gebracht om hem ambachtelijk en zo diervriendelijk mogelijk te laten slachten.

Sabine Grobbink (deel 2)

Vrouw & Varken op woensdag, 28 mei 2014.

Aflevering 11

In aflevering 6 maakten we al kennis met Sabine. We zochten haar op om het insemineren en de 'beer met de toverballen' in beeld te brengen.

Nieske Neimeijer (deel 2)

Vrouw & Varken op maandag, 12 mei 2014.

Aflevering 10

In aflevering 7 maakten we al kennis met Nieske. Op 4 mei 2014 opende Nieske Neimeijer de deuren van haar biologische varkenshouderij in Heino en wij waren erbij!

Marije Bruins van Erf1

Vrouw & Varken op vrijdag, 09 mei 2014.

Aflevering 9

Bij biologische zuivelboerderij Erf 1 lopen ook 2 Kunekune-varkens rond. Zeug Plum beviel onlangs van 7 biggen en Marije Bruins maakte mooie video-opnamen van de bevalling.

Dinanda Luttikhedde

Vrouw & Varken op donderdag, 01 mei 2014.

Aflevering 8

Dinanda Luttikhedde maakte een bijzondere documentaire over het project Varkenshuis waarbij twee varkens in een woonwijk werden grootgebracht om later opgegeten te worden. Wij interviewden haar.

Nieske Neimeijer

Vrouw & Varken op woensdag, 23 april 2014.

Aflevering 7

Nieske Neimeijer is een biologische varkensboerin uit Heino met 80 fokzeugen en zo'n 600 vleesvarkens. De opleiding Dierverzorging van Landstede maakt kennis met haar biologische varkens.

Sabine Grobbink

Vrouw & Varken op vrijdag, 11 april 2014.

Aflevering 6

Dat je een grootschalige varkensboerderij kunt runnen en dat je toch een Goede Boer(in) kunt zijn die vol passie met haar product bezig is, dat bewijst deze aflevering van Vrouw & Varken.

[12  >>