Sabine Grobbink

Op Friday, 11 April 2014. In Vrouw & Varken

Dit is een heel andere aflevering van Vrouw & Varken, dan dat je van ons gewend bent, het is zelfs een heel andere video dan dat je van ons gewend bent. Maar dat je een grootschalige varkensboerderij kunt runnen en dat je toch een Goede Boer(in) kunt zijn die vol passie met haar product bezig is, dat bewijst deze aflevering van Vrouw & Varken.

Sabine is namelijk geen doorsnee Goede Boer zoals je ze op onze website kunt vinden. Ze heeft maar liefst ruim 800 fokzeugen onder haar hoede. En die kunnen natuurlijk met geen mogelijkheid kleinschalig gehouden worden.

Helaas is de consumentenmarkt er nog niet aan toe om alle varkens in ons land biologisch of kleinschalig te houden. En daarom vinden wij het belangrijk om het verschil te laten zien. Maar belangrijker nog: we willen laten zien dat grootschaligheid je niet per definitie een 'slechte' boer maakt. En dat juist een boer, zoals Sabine, het verschil kan maken. De band die Sabine met ieder varken heeft is misschien minder, omdat het er zoveel zijn. Maar dat betekent niet dat je minder goed voor ze zorgt. Sabine houdt haar varkens met liefde en passie en dat maakt haar, volgens ons een Goede Boer.

En... de kleine biggen... die zijn net zo schattig...

Het blog van Sabine

In haar blog liet Sabine weten wat zij van de opnames vond. Hier haar verhaal:

Ik kreeg een mail met de vraag of ik mee wilde werken aan een serie over vrouwen en hun band met varkens. Het was voor de website ikboergoed.nl, waarop voornamelijk biologische boeren zich presenteren. Ik heb de eerste afleveringen bekeken van Vrouw & Varken en ik moet eerlijk zeggen dat ik de filmpjes erg leuk vond. Hele verschillende manieren van het houden van varkens, maar wel met passie en zorg.

Ik antwoordde daarom dat ik de filmpjes erg leuk vond maar ik toch wel een heel ander soort varkensbedrijf run. Hun antwoord volgde snel: we vinden het belangrijk om het verschil te laten zien. Lees verder op het blog van Sabine.