Held van de Smaak Brabant: Werner Bührs uit Esch

Op Thursday, 19 September 2013. In Week van de Smaak

Werner Bührs begon als slager in Amsterdam-Noord en maakt nu worst op de biologische varkensboerderij De Jofrahoeve in het Brabantse Esch. Vier jaar geleden is hij een samenwerking aangegaan met de eigenaren Frank en Yolanda van Wagenberg en sindsdien verwerkt hij de varkens van het bedrijf van kop tot staart.

De consument kan in de boerderijwinkel terecht voor biologisch varkensvlees. Van de minder courante delen maakt Werner onder meer bakleverworst, tongenworst en bloedworst. De varkens op de Jofrahoeve hebben vrije uitloop in de wei, en een grote modderpoel en in de boerderijwinkel hangt een tv met live verbinding met de varkens.

Werner probeert met zijn producten de smaak van vroeger te benaderen. Hiervoor gebruikt hij de oude technieken, zoals hij dat zelf tijdens zijn opleiding heeft geleerd. Dat de klanten dit waarderen blijkt uit het feit dat de meesten terug komen als vaste klanten. En voor de totale smaakbeleving kookt hij ook vaak voor grote groepen in de Vlaamseschuur op het bedrijf. Want naast slager heeft Werner ook een koksopleiding gevolgd. Dat komt nu goed van pas.

Ga naar de website van Week van de Smaak voor meer informatie.