Held van de Smaak Friesland: Henk Spijkerman jr. uit Akkrum

Op donderdag, 03 oktober 2013. In Week van de Smaak

Henk Spijkerman jr, woonachtig en werkzaam in het mooie pittoreske Akkrum. 28 jaar geleden geboren in West-Friesland als slager. "Jazeker als slager, want slager word je niet... Nee, slager bèn je"; aldus Henk.

Worstmakerij Spijkerman is een echt familiebedrijf die zich in de loop der jaren heeft gespecialiseerd in het produceren van echt ambachtelijke pure producten voor de betere slager of foodspeciaalzaak. Begonnen in 1978 in de werkplaats achter de slagerij in het centrum van Nibbixwoud, is Worstmakerij Spijkerman sinds eind 2009 gevestigd in een hypermoderne productiehal aan de rand van het dorp Akkrum. Hier leggen de worstmakers dag in dag uit de lat steeds hoger om te komen tot super ambachtelijke, kwalitatief hoogwaardige worsten en vleeswaren.

Van 22 soorten droge worst die in wisselend assortiment geproduceerd worden, tot aan ambachtelijk gezouten rookvlees en palingworst. Alle producten hebben volgens Spijkerman 3 dingen gemeen: alleen de beste grondstoffen, gemaakt van losse kruidenmengsels voor optimaal onderscheid van Supers en tijd als belangrijkste ingrediënt. Als grondstof voor de worsten gebruikt Spijkerman onder meer vlees van het Livar varken.

Keurslager Spijkerman, met een winkel in het oude centrum van Akkrum, is in 2012 uitgeroepen tot beste ambachtelijke slagerij van Nederland.

Ga naar de website van Week van de Smaak voor meer informatie.