Held van de Smaak Gelderland: Bert Schreibelt uit Geesteren

Op Thursday, 03 October 2013. In Week van de Smaak

Bert Schreibelt van De Schelfer uit Geesteren is boer en slager ineen. Samen met zijn vrouw Ans van Bergen is hij 12 jaar geleden begonnen de eigen varkens te verwerken tot prachtige Achterhoekse streekproducten. Worst en ham spelen daarbij de hoofdrol.

Op het ouderlijk bedrijf van Bert worden de varkens gehouden. Na eerst een tijdje bij vleesverwerkende bedrijven te hebben gewerkt besloot Bert zelf het heft in handen te nemen en de afzet en verwerking van het vlees op te pakken. En met succes. Stap voor stap is De Schelfer uitgegroeid tot een begrip in de streek en ver daarbuiten.

De producten vinden hun weg naar de horeca, speciaalzaken en via diverse markten door het hele land. Om de juiste kwaliteit en smaak te bereiken groeien de varkens wat langer door dan gangbaar en worden ze gevoerd met roggemeel. Hierdoor krijgen ze voor Bert de beste vlees-vet verhouding. En dit proef je terug in het vlees, en in de worst. Bert houdt van experimenteren en variëren. Alle worsten hebben een eigen unieke receptuur, geïnspireerd door traditionele streekspecialiteiten uit binnen en buitenland.

Ga naar de website van Week van de Smaak voor meer informatie.