Held van de Smaak Limburg: Erik Pinckaers uit Eijsden

Op Thursday, 03 October 2013. In Week van de Smaak

Erik Pinckaers staat bekend om gedrevenheid en passie voor het vakmanschap als slager en worstenmaker. In 1989 heeft Erik Pinckaers de meer dan 90 jaar oude familiezaak, gelegen in het oude hart van Eijsden, overgenomen van zijn vader, en runt deze samen met zijn vrouw Marie-Thérèse.

In 2008 werd Keurslagerij Pinckaers uitgeroepen tot de beste worstmakerij van Nederland. De eigen kruiden- en specerijenmelanges en de kwaliteit van de grondstoffen zorgen voor vele onderscheidingen van diverse producten. 'Meedoen met diverse kampioenschappen zorgt ervoor dat je kritisch blijft en dat je je blijft onderscheiden van anderen', aldus Erik Pinckaers. Om de relatie met de streek te benadrukken betrekt Pinckaers zijn runderen van boeren uit het Mergelland en de varkens van Krull, die worden gehouden onder het toeziend oog van de Stichting Maatschappelijk Bewuster Varkensvlees.

Op 19 september 2012 vonden tijdens de Slavakto de Internationale ambachtelijke vakwedstrijden plaats. Keurslagerij Partyservice Pinckaers heeft tijdens deze wedstrijd een bijzondere prestatie neergezet. Zijn ambachtelijke verduurzaamde worstsoorten, specialiteiten en patés en snacks zijn bekroond met GOUD met STER, waarmee is aangetoond dat deze tot de beste van Nederland behoren!

Ga naar de website van Week van de Smaak voor meer informatie.