Held van de Smaak Noord-Holland: Brandt&Levie worstmakers

Op Thursday, 03 October 2013. In Week van de Smaak

Jonge honden zijn het, Samuel Levie, Jiri Brandt en Geert van Wersch, maar wel jonge honden met lef. In twee jaar tijd wisten zij met hun bedrijf Brandt&Levie ambachtelijke worst op een aansprekende manier op de kaart te zetten bij een brede groep van afnemers.

Hun bedrijf vindt zijn oorsprong in de door Samuel Levie en Jiri Brandt gedeelde passie voor koken én... worst maken; dit doen zij al samen voor het studentenrestaurant Skek in Amsterdam dat Samuel tijdens zijn studie met een groepje medestudenten opricht. Iets later, als Brandt en Levie steeds meer gaan reizen, komt Geert van Wersch er bij om de cateringactiviteiten te ondersteunen.

Het is tijdens het reizen dat Brandt en Levie de kennis over worst maken opdoen met behulp waarvan ze nu de alom geprezen ambachtelijke worsten produceren. Ze lopen mee met worstmakers op Corsica en in Italië om het vak van worst maken helemaal in de vingers te krijgen. In 2011 ziet Brandt & Levie als bedrijf het licht. Inmiddels maken Samuel, Jiri en Geert nu droge worst in zeven verschillende smaken; waaronder worst met lavendel, met knoflook en nootmuskaat, en bijvoorbeeld rozemarijn en rozenblaadjes. De varkens die ze hiervoor gebruiken zijn afkomstig uit Nederland, veelal van biologische bedrijven. In ieder geval hebben de varkens de ruimte om vrij te lopen en de mogelijkheid om lekker te wroeten. De worsten vinden, met als vertrekpunt de Lindenhoff in Baambrugge hun weg naar een groeiende groep van consumenten, (delicatesse-)winkels en de betere horeca.

Ga naar de website van Week van de Smaak voor meer informatie.