Winnaar Juryprijs Held van de Smaak Overijssel: Alexander de Feijter uit Hengelo

Op Thursday, 03 October 2013. In Week van de Smaak

Alexander de Feijter is een moedige ondernemer. Hij is nog maar 22 jaar en runt nu al zijn eigen slagerij annex winkel in het centrum van Hengelo, waar hij alleen antibiotica vrij vlees verkoopt van weidedieren.

Alexander maakt zelf worsten en hammen. De basis van goede worst is goed en gerijpt vlees, aldus Alexander. Daarom houdt hij de varkens zelf op de boerderij van zijn ouders. Hij gebruikt hiervoor speciale kruising van een Duroc beer en Bonte Bentheimer zeugen. De varkens hebben hierdoor een optimale vlees-vet verhouding. De varkens lopen buiten en krijgen gezond voer. Ook worden ze zwaarder afgemest dan gangbaar, hierdoor krijgt het vlees een mooie rijping. Het vlees verwerkt hij tot mooie hammen en worsten.

Inspiratie heeft Alexander opgedaan in het buitenland. Zo is hij naar Italiƫ geweest om daar het vak van worst maken te leren. Alexander: "Italianen weten wat worst maken is, het is eenvoudig en simpel, maar met heel veel smaak". Maar een mooie Twentse Hausmacher mag in het assortiment zeker niet ontbreken.

Ga naar de website van Week van de Smaak voor meer informatie.