Held van de Smaak Utrecht: Henk Lotgering uit Bunnik

Op Thursday, 03 October 2013. In Week van de Smaak

Slager Henk Lotgering is een worstmaker in hart en nieren. Henk runt, samen met zijn vrouw Iris, slagerijen in Bunnik en Nieuwegein. De worstmakerij is het paradepaardje van het bedrijf.

Door gebruik te maken van apparatuur van deze tijd weet hij op efficiƫnte wijze constante kwaliteit te leveren met de smaak zoals vroeger. Maar ook voor nieuwe producten en innovaties is volop ruimte. Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan het betrekken van consumenten en schoolkinderen bij de productie van ambachtelijke worst en vleeswaren. Zo kunnen kinderen zelf een worstje bereiden tijdens de Open Dagen die hij organiseert. En het zijn vooral de worsten die Lotgering al vele prijzen hebben opgeleverd. Zo is zijn Hausmacher met appeltjes en ui Europees kampioen en de leverworst beroemd.

'De titel Utrechtse Held van de Smaak is een mooie, zichtbare erkenning van de passie waarmee ik al jaren op de achtergrond aan het werk ben', zegt Henk. 'Het is voor mij een aanmoediging om goed bezig te blijven, eenheidsworst is er al genoeg!'.

Ga naar de website van Week van de Smaak voor meer informatie.