Natuurboer uit de buurt zoekt... Boer met Oud Holandse runderrassen

Op woensdag, 29 januari 2014. In Boer zoekt...

De stichting Natuurboer in de buurt zoekt biologische veehouders die tevens een stuk natuur beheren met Oud Hollandse runderrassen.

Vleesbedrijf zoekt boer..
Biologische veehouders die minimaal 25% natuurgebied beheren en oud Holandse runderrassen hebben voor vlees.

Wie zijn wij?
'Stichting natuurboeren uit de buurt' en vleesspecialist Groothedde Vaassen werken sinds 2010 samen. Stichting Natuurboeren als rundveehouders en Groothedde Vaassen als vleesspecialist.

''Als 'Stichting Natuurboer uit de Buurt' zetten we ons in voor een lekker stuk vlees met behoud van natuur, landschap en diverse Hollandse runderrassen. De zorg voor de dieren, de variatie aan grassen en kruiden, de gematigde bemesting, dat alles proef je terug in onze producten. We willen laten zien dat je ook goed kunt boeren met meer variatie aan planten en dieren, en dat je daardoor producten krijgt met veel meer smaak. We werken volgens de biologische richtlijnen en zijn gecertificeerd en de meesten hebben het biologische keurmerk. Enkele leden zijn nog in omschakeling en krijgen in de toekomst het biologische keurmerk. We hanteren extra maatregelen voor het behoud van natuur en landschap, ten minste 25% van onze grond bestaat uit natuurgrond en/of landschapselementen. In veel gevallen beheren we dat samen met natuurorganisaties zoals bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, provinciale Landschappen maar soms ook met particulieren. Daarnaast werken wij uitsluitend met Hollandse runderrassen. Doordat we als Natuurboeren en Groothedde goed samenwerken kunnen wij ervoor zorgen dat het landschap en natuur behouden blijft. Daardoor kunt u genieten van een lekker en verantwoord stukje vlees."