4 maart: Health Cuisine diner bij Cas Spijkers Academie Twente

Op dinsdag, 04 maart 2014. In Nieuws

cas-spijkers-health-cuisine-groot

Op dinsdag 4 maart 2014 koken studenten van de Cas Spijkers Academie Twente een zes gangen Health Cuisine menu. De jonge culinaire talenten zullen 40 gasten laten proeven dat gezond & haute cuisine uitstekend samen gaan.

Gezonde gastronomie op de CSA
Health Cuisine, ofwel gezonde gastronomie, is onderdeel geworden van de lessen binnen de Cas Spijkers Academie (CSA) in Twente. Hotello Nico Dingemans is als gastdocent bij de academie betrokken vanuit zijn bedrijf Hospitality in Health, en als schrijver over Health Cuisine en het boek From Farm to Fork in Twente. Nico: "Het idee ontstond in november 2012 bij de fotoshoots voor het Twenteboek, waar de CSA met 8 pagina's in staat. Chef Marc Meulenbelt, opleidingscoördinator bij de CSA, en ik, vroegen destijds aan drie studenten om een gezond Twents drie gangen menu te maken. Dat menu staat in het boek, met een toelichting van elke student wat de gezonde componenten zijn van hun gerecht." De lancering van het boek werd op 12/12/12 gevierd in het ROC van Twente locatie Almelo, en in de loop van 2013 vonden enkele gastlessen plaats. Chef Marc: "De eerste Health Cuisine les was ter verkenning, en toen de studenten er enthousiast op reageerden, hebben we het verder ontwikkeld in een drietal lessen: les 1 was Health Cuisine theorie, les 2 was menu ontwikkeling en les 3 is het 'in praktijk brengen' in de vorm van een uitgebreid menu dat dus op 4 maart plaatsvindt. Ik kan niet teveel verklappen maar het menu bevat gerechten met exotische ingrediënten zoals aloë vera, kurkuma en bon bons van pure chocolade (heel gezond), maar ook Twentse superfoods zoals geitenkaas, rode biet en kastanjes. De presentatie en de smaakcombinaties beloven zéér verrassend te zijn."

Landelijke primeur & HOTEL Yearbook
Het Health Cuisine menu blijkt een landelijke primeur, en wordt geserveerd in het onlangs vernieuwde Restaurant Chronos in Almelo, dat plaats biedt aan 40 gasten. Chronos is het modern ingerichte opleidingsrestaurant van het ROC van Twente, en wordt gerund door studenten van de opleidingen Manager/Ondernemer horeca en Fasttrack hospitality manager. De prijs van het zesgangen Health Cuisine menu is € 37,50 p.p. all-in. Voor reserveringen kunnen gasten terecht op www.csatwente.nl of bellen naar 0546-809011. Van de gastronomische avond wordt verslag gemaakt in het Engels en in het Nederlands, o.a. voor de 'annual edition' van het prominente HOTEL Yearbook in het kader van Health Cuisine & Education.